Διατροφολόγος

Άννα Κερασσού

Υπεύθυνη Τμήματος:  Άννα Κερασσού, Διατροφολόγος, Μετεκπαιδευθείσα στο Η.Β.

Η Άννα Κερασσού είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διαιτολογία (Advanced Dietetic Practice) από το πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ της Αγγλίας (University of Nottingham), απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό διάκρισης «distinction». Έχει μετεκπαιδευθεί στο Παιδο-ενδοκρινολογικό Τμήμα της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ιδιαίτερη προσέγγιση στον χειρισμό των υδατανθράκων) και Παχυσαρκία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Συμπληρώματα Διατροφής», ενώ για την απόκτηση του μεταπτυχιακού της τίτλου πραγματοποίησε εργαστηριακή έρευνα με θέμα «Η επίδραση της Έλλειψης βιταμίνης D στην έκφραση των πρωτεϊνών που σχετίζονται με την σύσπαση της μήτρας στην εγκυμοσύνη».

Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε για πρώτη φορά ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος σε Κατασκήνωση για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, που διοργανώνεται από την Γ’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ, στον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες που αφορούν το αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη σε παιδιά και εφήβους σε διάφορα εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά, όπως «Διαβητολογικά Χρονικά» κ.α.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά μεγάλο αριθμό συνεδρίων που σχετίζονται με το αντικείμενό της, όπως επίσης ήταν ομιλήτρια σε μερικά από αυτά.